BLIJF-IN-UW-KOT-MENU!

De jeugddienst biedt, i.s.m. verschillende jeugddiensten over heel Vlaanderen, een 'Blijf-in-uw-kot-menu' aan.

In dit menu verzamelden we - afgestemd per leeftijdscategorie - een heleboel impulsen rond allerlei thema’s zoals spelen, sporten en bewegen, school, lezen & cultuur, warme acties en taakjes in huis. Het kan een leidraad bieden in het dagverloop in tijden van Corona.

Hieronder kan je alle 'Blijf-in-uw-kot-menu's' voor kleuters, lager school, tieners en jongeren terug vinden.

Veel plezier & feedback is steeds welkom!

 

Peuters Kleuters Lager Tieners +16

Goed in je vel

Enkele tips

 • Nu face-to-face contacten door de coronacrisis vaak niet meer mogelijk zijn, vangen chathulplijnen een groot deel van de hulpvragen op. Ze versterken hun capaciteit en veruimen hun openingsuren. Heb jij nood aan een luisterend oor? Neem dan zeker een kijkje naar onze opsommingslijst van de chathulplijnen! 

 • Het zijn rare tijden. En die doen wat met een mens. Daarom is het belangrijker dan ooit om aan je mentale weerbaarheid ( en die van je gezin of dierbaren) te werken. Deze online interventie, van Iedereen Ok, kan je helpen om je kalmer te voelen en te blijven functioneren.

 • Nu we met z'n allen thuis zitten, willen we natuurlijk gezond blijven én ons niet vervelen. Neem deel aan de #gezondinuwkotchallenge van Gezond Leven en NokNok.  

 • Voel je je onrustig? Dan is mediteren misschien iets voor jou. Smos en co kunnen jullie helpen want Safety First presenteert: De "that's meditation challenge". 

 • Bij de podcasten van "Warme William Luistert" hoor je verassend herkenbare verhalen van inspirerende gasten. Wil je leren surfen op de golven van het leven? Dan kan je dat vanaf nu met je oortjes in!

 • ... 

Sociaal Contact

 • Mis je je vrienden? Wist je dat er handige apps/ website bestaan om ook op afstand contact te houden met je vrienden? Enkele voorbeelden: 

Facebook Messenger Whatsapp Google hanghouts Skype 

 • Word Babbelbuddy! Jeugdorganisatie Tumult matcht jongeren die nieuw zijn in België en graag Nederlands willen oefenen met jongeren die Nederlands als moedertaal hebben. Wil jij graag babbelen om je Nederlands te oefenen? of om iemant te helpen met oefenen? Neem dan zeker eens een kijkje op hun website.   

 • Op de site van Famileo kan je samen met je hele gezin een familiekrant maken voor je grootouders. jullie uploaden samen foto's en schrijven er tekstjes bij. Alles wordt automatisch geprint tot een papieren krantje dat wordt opgestuurd naar je oma en opa. Fantastisch toch?! 

 • De coronamaatregelen beginnen stilletjes aan door te wegen. Dit zowel bij jong als oud. We kunnen niet meer zoveel naar buiten zoals we zouden willen. We kunnen niet meer op bezoek bij oma en opa,... Lijkt het jou ook niet leuk om in deze tijden iemand te plezieren met een mooie tekening, een brief of een kaartje? Wij, team jeugd, doen een warme oproep om zoveel mogelijk tekeningen, kaartjes, briefjes aan ons te bezorgen. Wij zorgen ervoor dat jouw boodschap verspreid wordt bij de mensen die zich wat eenzamer voelen! 

Hoe? 

      *     Maak een tekening, schrijf een kaartje of een brief en steek ze in de brievenbus van jeugddienst De Pit - Kursaallaan 28, 8670 Koksijde! 

Wij zorgen er dan wel voor dat jouw kaartje, briefje of tekening bij de mensen terecht komt! ​

 

 • ...