CULTUURUURTJE

Laat je inspireren door onze tips

1. luisterverhalen voor het slapengaan

Wil je je hoofd leegmaken voor het slapengaan? Speciaal voor tijdens de binnenblijfdagen maakte 'het Geluidhuis uitgeverij' een pagina vol gratis content aan. 

2. Lees de muziekgazet

VZW Muzaïek heeft de Muziekgazet ontworpen! Een gazet boordevol leuke creatieve actviteiten, alsof de kids op kamp zouden zijn; zingen, dansen, knutselen, musiceren, spelen, raadsels en weetjes! 

3. Suske en Wiske vierden op 30/03 hun 75ste verjaardag!

Het eerste verhaal "Rikki en Wiske in Chocowakije" werd speciaal voor deze gelegenheid ingelezen door comedians Alex Agnew en Adriaan Van den Hoof. Klik op de foto en beluister het verhaal!

4. Ga virtueel naar een musea

  • Raak oude muziekinstrumenten een snaar? Werp een blik doorheen de rijke geschidenis van het Museum Vleeshuis in Antwerpen
  • Kruip in de onderbuik van de Brusselse hoofdstad. Bezoek het Riolenmuseum zonder je rubberlaarzen te moeten aantrekken! 
  • Beleef meer met onze striphelden en spring eens binnen in het Belgisch stripcentrum in Brussel.
  • Ga op schattenjacht in het Museum van de Nationale Bank van België
  • En zoveel meer!
    • Wist je trouwens dat ons NAVIGO-museum elke weekdag om 14 uur 'Cinema Navigo' organiseert? Tijdens de gedwongen sluiting halen ze enkele exclusieve films en documentaires van onder het stof. De verschillende afleveringen kan je terugvinden op hun facebookpagina
    • Ook het Abdijmuseum Ten Duinen neemt je digitaal mee in hun collectie. 

Extra 

Zoek een mooi schilderij uit en laat je kids het namaken. Zo heb je misschien binnenkort je eigen 'Van Gogh aan de muur!' Ondertussen kan je hen ook wat uitleg geven over de schilder, zo leren de kinderen ook weer wat bij! 

5. Maak je eigen museum

Knutsel, klei, schilder en bouw zoveel mogelijk kuntswerken en richt in de woonkamer een hoekje in met de mooiste creaties en vondsten. Stel deze voor aan je huisgenoten! 

6. Luister naar de waanzinneg podcast

In deze podcast vertellen kinderen over hun lievelingsboeken. Elke reeks bestaat uit 13 afleveringen: 13 kinderen dus, en 13 boeken. 

7. De Grote middagshow

Niet naar het theater? Oefen allemaal een act en presenteer die aan het einde van de middag aan elkaar!

8. Levensgroot schilderij

Leg je op een groot wit doek en laat mama en of papa jouw omtrek tekenen. Daarna mag je je inspiratie de vrije loop laten gaan.

Levensgroot meditatief schilderen - Aftermovie - 2refresh