Zoals jullie weten werd door de federale regering maatregelen genomen om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan.

Het betreft voornamelijk het nemen van maatregelen voor vrijetijdsactiviteiten om te helpen voorkomen dat het virus zich nog sneller verspreidt. Ook de speelpleinwerking zal er deze zomer anders uitzien. Alle info vind je hierronder. 

In deze uitzonderlijke tijden richten we de speelpleinwerking zo in dat kinderen per week in één contactbubbel van 50 personen kunnen vertoeven, volgens de opgelegde maatregelen van de overheid. We organiseren de speelpleinwerking dan ook uitzonderlijk in weekformule met volle dagen in plaats van halve dagen. Je kan je kind dus niet ophalen of afzetten over de middag! 

Registreren op voorhand is verplicht, per week.

De speelpleinwerking wordt deze zomer georganiseerd op 2 locaties. Daarnaast voorzien we voor de 12+ -werking nog een aparte locatie (meer uitleg hierover vind je terug onder Summerfun).

Maak maximaal gebruik van de 5 dagen speelpleinwerking. We weten dat dit geen evidentie is, maar uitzonderlijke tijden vragen om een uitzonderlijke aanpak. Indien de weekformule echt niet gaat, mag je contact opnemen met de jeugddienst via e-mail (jeugddienst@koksijde.be). Wij voorzien een aantal losse dagplaatsen voor degene die dit echt nodig hebben. 

Speelpleinwerking

 • Voor deze zomervakantie verwelkomen wij kinderen van 5,5 jaar tot 11 jaar op het speelplein.
 • Inschrijven voor inwoners kan vanaf maandag 8 juni om 18u30. Niet-inwoners kunnen zich inschrijven vanaf donderdag 11 juni om 18u30.

Hoe inschrijven?

Zoals hierboven reeds vermeld kan je dit jaar jouw kind inschrijven voor de speelpleinwerking op twee locaties. Namelijk de Noordduinen en GBS Koksijde. Beide locaties worden op dezelfde manier georganiseerd en zorgen voor evenveel speelplezier! De opsplitsing komt er door de opgelegde contactbubbels van maximum 50 personen (incl. begeleiding). Op die manier kunnen we voldoende plaatsen aanbieden. Je kan zelf de locatie kiezen, maar het is ten sterkste aangeraden om zoveel mogelijk voor dezelfde locatie te kiezen.

Een bubbel blijft een week zoals ze is. Wij zorgen ervoor dat de verschillende bubbels niet in contact komen met elkaar. Daarom zijn onze inschrijvingen lichtjes gewijzigd:

 • Zoals andere jaren kan je je inschrijven via de webshop van Koksijde, maar dit jaar schrijf je jouw kind onmiddellijk in voor een volledige week. Dat wil zeggen dat je onmiddellijk 5 dagen reserveert en betaalt. Dit doe je via de webshop(externe link).

⚠ Let op: Ingeschreven = ingeschreven! Dat wil zeggen dat je enkel bij ziekte (op voorlegging van een ziektebriefje) je je geld terugkrijgt.

⚠ Maak maximaal gebruik van de 5 dagen speelpleinwerking. Niet opdagen terwijl je een weekbubbel zit zorgt ervoor dat je kansen ontneemt van kinderen die wel nood hebben aan opvangsinitiatieven.

 • We verkiezen weekinschrijvingen boven daginschrijvingen om ons gemakkelijker aan de bubbels te houden. Dit zorgt voor meer structuur, voorspelbaarheid en geeft de kinderen een gevoel van veiligheid. We houden er echter ook rekening mee dat dit niet voor iedereen altijd mogelijk is. Vandaar zijn er een beperkt aantal dagplaatsen voorzien. De dagplaatsen kan je reserveren door te mailen naar jeugddienst@koksijde.be. De reservatie is pas geldig na inschrijvingsbevestiging van de jeugddienst. Een dagplaats reserveren gebeurt ten laatste één werkdag voor aanvang van de gekozen speelpleindag.

⚠ Let op:  deze zomervakantie werken we met volle dagen in plaats van losse halve dagen.

⚠ Wij vragen je echter wel om rekening te houden met de aanbevolen maatregel om de zomer van je kind(eren) per week te plannen. Zo is het ten sterkste aangeraden om meerdere opvangvormen per week te mijden!

 • Volzet = volzet.

Verminderd tarief

 • Voor gezinnen met een beperkt inkomen. Dan krijg je een korting van 50% op de Speelveugel.
 • Hoe aanvragen?
  Neem contact op met het Sociaal Huis, Ter Duinenlaan, Koksijde om je aanvraag in te dienen. Doe dit ruim op voorhand (telt tot einde van het jaar)
 • Na goedkeuring van de aanvraag, geef je dit door aan de jeugddienst: jeugddienst@koksijde.be of 058 53 34 44
 • De jeugddienst past het tarief aan.
  Pas daarna schrijf je de kinderen in.
 • Gezinscorrectie
  Voor reservatie contact opnemen met de jeugddienst anders betaal je het volledige tarief.

Algemene afspraken voor een zomer vol plezier!

 • Je zet je kind af aan de ingang en wacht buiten aan de poort van jou toegewezen locatie. Één van de monitoren zal jouw kind(eren) ontvangen op het terrein. Je betreedt het terrein niet en laat de volledige werking aan de monitoren over.
 • Het is ten sterkste aangeraden om een mondmasker te dragen bij het afzetten en ophalen van je kind.
 • Bij aankomst en ophalen zorgen wij voor propere handjes!
 • Kinderen afzetten en ophalen gebeurt zo veel mogelijk door dezelfde persoon.
 • Je bewaart te allen tijde 1,5 meter afstand van animatoren, andere ouders, kinderen,...
 • Zorg ervoor dat jouw kind een genaamtekende herbruikbare fles bij zich heeft, wij voorzien water, maar kunnen geen bekers geven.
 • Zorg ook voor eigen zonnecrème zodat de kindjes zichzelf kunnen insmeren
 • Is je kind ziek of vertoont het symptomen (in de voorbije 5 dagen), breng het dan niet naar het speelplein!
 • Kinderen uit een risicogroep kunnen enkel deelnemen op dokstersattest. Raadpleeg bij twijfel je arts.

Wees een held en respecteer de bovenstaande regels zodat wij voor een zomer vol plezier kunnen zorgen.

Wij kijken er alvast naar uit. Jullie ook?

 

Vragen of problemen?

Neem contact op met de jeugddienst: 058 53 34 44 of jeugddienst@koksijde.be 

Tijdens de zomervakantie kan je ons ook bereiken via 0494 53 28 62. 

⚠ Let op:  Iets inspreken op de voicemail is geen garantie dat wij jouw boodschap hebben ontvangen.

Datum: 
1 juli 2020 07:45 tot 26 augustus 2020 17:30
Locatie: 
JOC De Pit
Kursaallaan 28
8670 Koksijde

Delen: