1. Maak een Tik Tok Dance video

Ja, we weten het TikTok is razend populair! Daarom dagen we jullie uit om jullie beste dance moves uit te halen. 

Succes!

it’s Corona Time (Official Tik Tok Dance Video)

 

2. Actief bingewachten

Ja je hoort het goed, bingewatchen is toegestaan! 

Ben jij verslaafd aan een bepaalde serie of film? Wil je jouw ouders tonen dat dit geen luie bezigheid is? Noteer op voorhand 5 opdrachtjes (enkele voorbeeldjes: elke keer de naam van een hoofdpersonage gebruikt wordt, doe je 5 burpees; telkens een draak in beeld verschijnt, ga je 3 keer pompen; telkens iemand doodgeschoten wordt, ga je zelf 5x op je rug gaan liggen en terug rechtstaan;…) en voer deze

uit, terwijl je kijkt.

Bingewatchen was nog nooit zo actief! 

3. Go plogging

Plogging is een samentrekking van joggen en plocka ("verzamelen" in het Zweeds) Wat in het Nederlands zoveel wil zeggen als joggen in de natuur terwijl je zwerfvuil opraapt. Moeilijk is het alvast niet. Alles wat je nodig hebt, is een sportoutfit, een vuilniszak en eventueel handschoenen. Je werkt aan jouw conditie, maar maakt ook opnieuw de wereld terug een stukje properder! 

Plogging - how fitness can save the climate!

 

4. Boodschappen doen in freerunning style

Spring van drempels, huppel over het gras.... Doe grave moves! Het kan allemaal, want er is niemand die het zal zien of toch bijna niemand. Dus nu is er veel tijd om te oefenen en er nadien mee te pronken. MAAR doe je vooral geen pijn en neem geen onnodige risico's. 

 

5. Mini Work-out

Een korte workout doen op je favoriete songs? Dat Kan! De damens van Saskia's Dansschool posten voor elk wat wils. Neem zeker een kijkje op hun Youtube-kanaal voor de volledige lijst.

24K Magic - Bruno Mars - Davy Johnes remix - Easy Combat Fitness Dance Baile Choreography

 

6. Welke sport past bij mij? 

Spreken bovenstaande ideëen je niet aan? Wil je weten welke sport dan wel bij je past? Doe dan deze test! En nadien ook die sport beoefenen hé!